Klar til Rejsen

Bedste vandrerygsæk test 2021

Valget af vandrerygsæk har stor betydning, når du begiver dig ud på tur. En vandrerygsæk i dårlig kvalitet med den forkerte pasform, kan nemlig være ødelæggende for din vandretur. Til gengæld kan du med den rette vandrerygsæk bære din oppakning uden det store besvær. Derfor får du her en guide til, hvordan du vælger den bedste vandrerygsæk, og en test af nogle udvalgte vandrerygsække vi mener er værd at teste.

Sådan finder du den bedste vandrerygsæk

Er det første gang, at du sætter dig for at købe en vaskeægte vandrerygsæk, har du garanteret spurgt dig selv, hvad der karakteriserer sådan én. Når det skal afgøres hvilken vandrerygsæk, der er den bedste, er der naturligvis visse parametre, man kan måle på.

Dog må du også huske, at ingen kroppe er ens. Derfor er det ikke sikkert, at den bedste vandrerygsæk for din ven også er den bedste vandrerygsæk for dig. Inden du foretager dit køb, bør du derfor altid afprøve den valgte rygsæk, så du kan mærke, hvordan den sidder på din krop.

Backpacker rygsæk hvor mange liter?

Vandrerygsække findes i et væld af forskellige størrelser. Et af de første spørgsmål, som du må tage stilling til, er derfor, hvor stor din vandrerygsæk skal være. Størrelsen på din vandrerygsæk kommer naturligvis an på din oppakning.

Vandreturens destination er ligeledes en faktor, som er med til at afgøre, hvor mange liter vandrerygsækken skal kunne rumme. Sover du på vandrehjem kan du eksempelvis nøjes med en mindre rygsæk, end hvis din oppakning skal indeholde telt, trangia og liggeunderlag.

Vandrerygsæk test, dan dig et overblik

For at foretage et kvalificeret valg, når du skal købe din vandrerygsæk, er det en god idé at undersøge markedet. Blandt andet kan udvalget blive mere overskueligt, hvis du lader dig guide af en vandrerygsæk test – så sådan en har vi naturligvis lavet til dig.

I en vandrerygsæk test vil de forskellige rygsække blive beskrevet. Dette giver dig mulighed for at undersøge, hvilke kvaliteter de forskellige vandrerygsække indeholder. I de følgende afsnit går vi i dybden med tre af de vigtigste faktorer, som sikrer dig komfort på din vandretur.


1.     Justeringsmuligheder
Skal du opnå den højeste grad af komfort, har det stor betydning, at vandrerygsækken kan tilpasses og justeres. Mange vandrerygsække har et stort antal muligheder, når det gælder justering. Ved at bruge justeringsmulighederne, kan du tilpasse din vandrerygsæk, så den sidder korrekt på din krop.

2.     Bæresystem
Bæresystemet har enormt stor betydning, når du skal finde den bedste vandrerygsæk. Det er nemlig dette system, der afgør, hvordan du bærer vægten af rygsækken med din krop. Med et godt bæresystem ligger vægten på hoftebæltet og lænden. På denne måde bliver musklerne og skelettet brugt mest optimalt.

3.     Ventilation
Når du går med en vandrerygsæk, vil du hurtigt få varmen. Derfor er det vigtigt, at rygsækken indeholder et godt ventilationssystem, så din ryg kan få luft. I mange tilfælde er et net mellem ryggen og vandrerygsækken en hjælp i forhold til at transportere sveden væk.

Til dagsture: 10 – 30 liter

Haglöfs Tight Pro Medium True Black

I kategorien for de mindre vandrerygsække med 10-30 liters størrelse, har vi valgt Haglöfs Tight Medium. 
Rygsækken er hvad man må kalde en daypack klassiker, i et fedt og stilrent design. Rygsækken er designet til at sidde tæt på ryggen og er derfor også et komfortabelt valg, hvis man vælger at anvende den til vandreture eller lignende aktive aktiviteter. Det betyder ikke at den ikke også nemt kan anvendes i hverdagen til skole- eller hverdagsbrug. 
 
Tight Medium rygsækken er formpresset hvilket, sammen med de dråbeformede front- og sidepaneler, medvirker til at der gives et lavt tyngdepunkt og dermed øget komfort ved brug. Du kan derudover indstille på taskens justerbare brystrem samt aftagelige talje strop, så den tilpasses lige præcis din ryg. 
Udover øget komfort tilbyder Haglöfs også let adgang til et lynlåslukket rum på fronten, der som resten af rygsækken er vandafvisende.    

Haglöfs er et mærke der går op i bæredygtighed og bruger miljøvenlige metoder til at producere deres produkter. Tight Medium rygsækken fra Haglöfs er ingen undtagelse og er produceret efter Bluesign® metoden. Det betyder at du køber en rygsæk der er produceret med henblik på at reducerer mængden af skadelige stoffer i fremstillingen af produktet.  

Til weekendture: 30 – 50 liter

Heritage Trail rygsæk fra britiske Vango– 35 liter

Klassik i stilen er Heritage Trail fra britiske Vango et sikkert valg, hvis man leder efter en rygsæk i mellemstørrelsen omkring de 30-50 liter. Rygsækken er produceret i et slidstærkt og letvægtsmateriale der afspejler Vango’s mange års erfaring i outdoorbranchen.  
Tasken har et hoftebælte der er polstret i et ergonomisk materiale, som er medvirkende til at øge komforten under lange vandringer. Der er desuden stropper monteret på siden af tasken, så der er mulighed for at spænde vandrestave eller fx en sovepose på siden af tasken. Disse kan være rigtig nyttige hvis du rejser med en fuld rygsæk, eftersom man kan spare pladsen i selve tasken ved at spænde store ting fast på siden. Til dine ting du skal have let adgang til, er der lavet 2 sidelommer. Her kan du gemme de ting du ved du kommer til at skulle tilgå ofte.  

Tasken inkluderer et regnslag der når det trækkes over tasken beskytter mod al slags vind og vejr, og fungerer desuden også rigtigt godt til at blive set i mørke. 

Til den helt lange backpacker rejse: 70+ liter

Lowe Alpine – Diran vandrerygsæk 65:75

Uanset om du er vild med vandreture eller skal trekke i flere dage er Diran’s 65:75 den ideelle rygsæk. Den er fyldt med smarte funktioner, men samtidig stabil og behagelig på ryggen i alle slags terræn. 
Rygsækken er lavet med et bæresystem kaldet V-TraxSystemet tilbyder en let justerbar ryglængde samt hoftebælte så det kan tilpasses din pasformog er samtidig smart fordi det er muligt at indstille mens man vandrer 
Det udvidede låg kan forskydes så der bliver plads til yderligere 10 liter, og er smart fordi man ikke er tvunget til at fylde den helt op, men skulle man komme ud for at mangle plads er det altså muligt at udvide med yderligere 10 liter. 

Noget af det smarteste ved tasken er muligheden for adgang til indholdet i tasken med åbninger både i front, top og bundDette gør at du ikke skal tømme din taske på hovedet hvis du har brug for at finde noget i bunden af tasken, og er en undervurderet feature for vandrerygsække hvis du spørger mig.  

Hoftelommerne er også en meget funktionel feature, da du kan have forholdsvist mange ting lige ved hånden, så du slipper for at tage tasken af hver gang du gør et stop. 
 
Diran 65:75 fra Lowe er overordnet en utrolig god rygsæk med et hav af smarte features som måske ikke altid er 100% nødvendige, men man meget hurtig kan mærke man mangler hvis man skifter rygsæk.

Hvordan pakker man en rygsæk?

At pakke en vandrerygsæk, er en videnskab, som man kan bruge lang tid på at blive klogere på. Overordnet set gælder det, at det tungeste grej skal lægges ind mod din ryg, og de lette ting skal fordeles i rygsækkens top og bund. For at blive god til at pakke en vandrerygsæk kræver det som med alt, andet at man øver sig. Man bliver bedre til det med erfaring, og ved at prøve sig frem og finde ud af hvad der virker for netop dig.

Dermed lyder rådet herfra: Find den bedste vandrerygsæk. Pak den efter alle kunstens regler. Justér den, så den passer til din krop. Så er du klar til dit livs bedste vandretur!

 

Relaterede guides og artikler

5 gode vandreruter i Danmark
Vi har samlet 5 danske vandreruter der strækker sig over hele landet, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme afsted.