Klar til Rejsen

Pakkeliste vandretur

Den komplette pakkeliste til vandreturen

Når man skal på vandretur eller backpacke kan det være svært at holde overblik over hvad der er nødvendigt at have med, og hvor meget man egentligt kan overskue at bære. Vi har i denne guide forsøgt at samle de mest nødvendige ting i en pakkeliste, så du har nemmere ved at holde overblikket når du skal pakke til din vandretur. Pakkelisten gælder for dig som skal på tur med vandrerygsæk, så skal du på trekkingtur, vandretur eller på backpacker rejse, så er guiden her brugbar for dig.

Hver tur kræver dog sin tilpassede pakning. Pakkelisten vi har udarbejdet er vejledende og skal ses som en hjælpende hånd i pakningen, men det er vigtigt at undersøge ruten og finde ud af hvad der skal pakkes til. Vandreruter varierer meget og det er vigtigt at finde ud af, om der skal pakkes til en lang rute med mange højdemeter, eller om turen er kort og flad.

festival

Generelle nødvendigheder på vandreturen

Rygsæk
Når der skal vælges rygsæk til vandreturen, er det naturligvis vigtigt at vælge en rygsæk hvor hele din oppakning kan være i. Vi anbefaler en 55 liters rygsæk for kvinder og 65 liter for mænd. Det betyder selvfølgelig ikke at du ikke kan vælge en større eller mindre rygsæk efter dit behov. En 55 liters rygsæk kan i mange tilfælde være nok, også til mænd i tilfælde af vandreturen ikke varer en hel uge.

Kvinder kan også sagtens vælge en 65 liters rygsæk, men er vandreturen lang og med mange højdemeter, vil en lettere rygsæk selvfølgelig foretrækkes.

Vandrestøvler
Udover rygsækken, er vandrestøvler utrolig vigtige for at du kan få en god vandreoplevelse. Vi anbefaler vandrestøvler over vandresko, da de vandrestøvler beskytter bedre mod krat, vådt terræn og forstuvninger. Vandresko kan være gode hvis turen er varm og hovedsageligt på fladt underlag.

Gældende for begge, er at sålens stivhed skal matche det underlag der vandres på. Groft sagt siger man at vandrestøvlers- og vandreskos støtte er bestemt af sålens stivhed. Det er derfor vigtigt at vælge en sko eller støvle med den rette stivhed, så du ikke er træt i dine fødder efter første dag på turen.

Påklædning

Som tommelfingerregel skal du kunne have alt dit tøj på samtidig. Derudover er det selvfølgeligt rart at have ekstra sæt med, af beklædning som sokker og underbukser. Det kan i mange tilfælde være rart med fx et par regntætte bukser ved siden af sine åndbare, som man hovedsageligt anvender, men det kommer igen alt sammen an på vandreturen du skal på.

Udstyr

Aldrig gå ned på udstyr! Pånær når du backpacker selvfølgelig. Det er igen her vigtigt, ikke at medbringe alt for meget man måske får brug for. Vi anbefaler at du medbringer følgende udstyr til vandreturen:

Overnatningsudstyr

Hvis du skal have telt med på din vandretur, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring det inden du investerer i et. Teltet er oftest den dyreste investering når man pakker sin rygsæk, og det er derfor en god idé at undersøge vind og vejrforhold for det terræn man skal vandre i, så man får valgt det rigtige telt.
Liggeunderlaget er ligeledes en faktor der kan gøre en vandretur god eller dårlig. Man ønsker ikke et for tungt liggeunderlag, men ønsker derimod heller ikke at sove på et skumunderlag hvis man skal vandre i længere tid ad gangen. Du kan læse mere om hvad der gør et godt liggeunderlag i vores guide HER.

Toiletgrej

Som med alt det andet udstyr, ses det ofte at backpackere tager alt for meget med på vandreturen, dette gør sig også gældende når toilettasken pakkes. Det ses igen og igen at backpackere tager så meget med, at de ville kunne åbne et lille apotek eller hårprodukter i mængder der selv ville gøre en Paradise Hotel deltager jaloux. Det er langt fra nødvendigt og man får sjældent brug for noget af det.
Tag hellere for lidt med og køb det manglende undervejs, skulle det blive nødvendigt.

Mad og køkkengrej

Trangiaen er tung, men det lille komfur er fantastisk godt til at tilberede måltider på. Den kan godt fylde lidt og være tung, men skal man afsted i flere dage er den næsten livsnødvendig.
Er turen kortere og hvis der ikke skal overnattes, kan man nå langt på fx tun og makrel, med snacks som müslibarer eller nødder.

Diverse

Der er nogle ting som er nødvendige at have med på sin vandretur, og så er der ting som ikke nødvendigvis er nødvendige, men er meget rare at have med.
Herunder er samlet nogle af de ting som kan være rare at have med, og måske gøre turen lidt nemmere.