Klar til Rejsen

Sådan overlever du en overlevelsestur

Det er langt fra os alle der er den fødte B. S. Christiansen, men alligevel kan det være både sjovt og spændende at tage på overlevelsestur – hvis du forbereder dig og sørger for at have de rigtige ting med i rygsækken.

Drømmer du om en aktiv ferie med vandretur og overnatning i det fri, så læs med her og find ud af hvordan du overlever en overlevelsestur, hvad der er godt at have med i rygsækken og hvad du godt kan efterlade derhjemme.

Rygsækken

Blandt de vigtigste ting du skal huske på din tur er rygsækken. Det er her du skal kunne have alle dine ejendele og eftersom du skal kunne holde til at bære den hele vejen, skal den også være behagelig at have på. Det du som udgangspunkt skal kigge efter, er en trekkingrygsæk som er de største og mest ergonomiske modeller, disse kan typisk rumme fra 40 l og op.

Pasformen
Det er vigtigt at din rygsæk er robust og har en brystrem, samt en rem der kan spændes om hoften. På den måde får du vægten optimalt fordelt. Selve rygsækken skal være bygget op om en ramme, for at den holder formen.

Stropperne
Det er vigtigt at du vælger en model med polstrede remme og stropper der kan justeres, så de sidder optimalt på din krop og fordeler vægten på både skuldre, hofter og bryst. Det giver den bedste oplevelse og følelsen af ikke at bære så meget.

Det bør du have med i rygsækken

Når du skal pakke din rygsæk, kan det være fristende at pakke en lang række ting – bare for at være på den sikre side. Men når du selv skal bære det hele, så er det langt bedre at forsøge kun at medbringe det nødvendige. Sandheden er, at du ofte slet ikke har brug for mere end det der står på denne liste:

Det kan du have med i rygsækken

Du behøver ikke andre ting til den helt almindelige tur og kan sagtens klare dig uden det nedenstående, men der er ting der kan være rare at have med, alt efter hvilket klima du skal vandre i.

Køkkengrej til turen

Vil du ikke fange din egen mad og stege den over bål, så er det også en rigtig god ide at investere i et trangia-sæt eller et stormkøkken, der giver dig muligheden for at lave mad i det fri med kun sprit og en tændstik. Pak mad med stort næringsindhold, som ikke kræver stor forberedelse:

  • Havregryn
  • Pasta
  • Proteinbarer

Er du mere eventyrlysten, så findes der også et kæmpe udvalg af frysetørret mad i praktiske poser, der er lavet til vandreture og som kun skal tilsættes vand, for at blive til et helt måltid.

Det er en fantastisk oplevelse at tage på vandretur – både alene og flere sammen og med den rette oppakning kan det blive en oplevelse for livet!