Klar til Rejsen

Hvad er trekking?

Trekking

Hvis du er interesseret i vandring, er du garanteret stødt på ordet trekking før. Dette er nemlig et begreb, der bliver brugt vidt og bredt i disse kredse. Men hvad er trekking egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra de helt almindelige vandreture?

Kort om trekking

Overordnet set kan man sige, at trekking er en mere hårdfør form for vandring. Som minimum inkluderer en trekkingtur nemlig én overnatning. Trekking kan foregå til fods eller ved hjælp af ride- eller trækdyr.

Typisk vil trekkingture finde sted i et mere vanskeligt terræn end den gængse vandretur. Det kan for eksempel være i bjerge, jungle eller vildmark. Da trekkingture strækker sig over flere dage, har du mulighed for at komme langt væk fra den civilisation, som du kender.

Tag på opdagelse – fordelen ved trekking

Trekking er din mulighed for at gå på opdagelse i naturen. Grundlaget for trekking er, at du skal være væk i så lang tid, at du som minimum har én overnatning, mens du er afsted. Det betyder, at du kan komme længere væk, end hvis du blot var på en ganske almindelig dagstur.

Befinder du dig eksempelvis i junglen, kan du altså komme til steder, hvor du ikke umiddelbart støder på andre mennesker. Derfor kan trekking føles som en lille opdagelsesrejse, hvor du har mulighed for at komme helt tæt på naturen. 

Kan alle komme på trekkingtur?

Trekking er et utrolig fascinerende fænomen for mennesker, der trænger til en pause fra den vante hverdag. På grund af turens varighed kræver trekking dog, at du har erfaring inden for vandring og camping.

Da du befinder dig i øde områder, er det vigtigt, at du har kendskab til, hvordan du skal håndtere en krisesituation. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med dehydrering, skoldning eller forstuvede ankler. Hvis du er langt væk fra andre mennesker, kan det nemlig være vanskeligt at få hjælp.

Trekking; forberedelse hjemmefra

Selvom du hverken er den helt store vandrer eller campist, bør du naturligvis ikke afskrive trekking fuldstændig. Det er nemlig muligt at komme på trekkingture, hvor alle kan være med. Desuden har du mulighed for at forberede dig hjemmefra.

Denne forberedelse kan blandt andet gå ud på at lære, hvordan du skal håndtere omskifteligt vejr. Det kan nemlig være fornuftigt at vide, hvordan man slår lejr i regn og blæst. Derudover vægtes evner inden for navigation højt, da det sommetider er svært at finde rundt i ukendt terræn.

trekking

Trekking rejser

Der er ingen, der siger, at du absolut skal bruge alle de vågne timer ved poolen, når du er på ferie. Vil du gerne på en aktiv rejse, kan en trekking ferie være lige noget for dig. Der findes nemlig et væld af trekkingture i forskellige lande.

Når det gælder trekking rejser, kan alle være med. Med de mange forskellige sværhedsgrader, der bliver tilbudt, kan du nemlig finde en trekkingtur, der passer til dig. Typisk vil der være en guide med på disse ture. Vil du gerne prøve trekking for første gang, er en trekking rejse derfor en god mulighed. 

Sådan bliver du klar til din trekkingtur

Skal du afsted på en længere trekkingtur, er det vigtigt, at du kan gå lange distancer mange dage i træk. Du behøver på ingen måde at være topatlet, men det er fornuftigt at have en god grundform. Inden rejsen er det en fordel at træne muskler, led og sener, så du undgår overbelastning på din trekkingtur.

Hvis du har købt nye sko, er det en god idé gå nogle lange ture i kuperet terræn. På den måde bliver skoene nemlig gået til, og samtidig kan du træne dine led, så du mindsker risikoen for skader.