Klar til Rejsen

Gode vandrestøvler test – herre & dame

Gode vandrestøvler til herre og dame

På vandreferien er vandrestøvlerne sammen med din rygsæk den vigtigste faktor for, at du får en god tur. Det kan være uoverskueligt at bestemme sig for hvilke det skal være blandt de mange varianter, og derfor guider vi dig igennem 3 vandresko som passer både til herre og damer

De 3 støvler vi har udvalgt er alle vandrestøvler der er anerkendt blandt vandrer verden over, og har bevist deres værd af vandrer på alle verdens kontinenter.

De fås både til herre og damer, og anbefales ikke kun af os her på Klar til Rejsen, men også af alle vores samarbejdspartnere i outdoorbranchen.

Den gode vandrestøvle Klar Til Rejsen anbefaler til herre

Mil-Tec Squad Boot

Mil-Tec Squad Boot vandrestøvler, er produceret i 100% polyester, hvoraf ydersiden er dækket med 100% rugskind.

Støvlerne er gode til alle slags vandreture – lange som korte. Skoens sål er produceret i EVA-skum, der øger komforten betydeligt og så beskytter den imod både varme og kulde. Skoens bund er af gummi der indeholder EVA-skum, det gør at et eventuelt hårdt underlag bliver nemmere at gå på.

Skulle du komme ud for dårligt vejr resulterende i våde sko, kan du også hurtigt og nemt tage sålerne ud.

Vi er specielt begejstret for støvlens lave pris. Den koster lige nu kun 495 kr. på Backpackerlife’s hjemmeside (Følg linket herunder) og det må man sige er et godt køb, da vandrestøvlen kan konkurrere i komfort med mange dyrere mærker.

Størrelsesguide

Støvlerne har standardstørrelser. Ligger du mellem to størrelser anbefales det, at du vælger den største af størrelserne.

Den gode vandrestøvle Klar Til Rejsen anbefaler til kvinder

Trespass Mitzi – Iron

Denne vandrestøvle til kvinder fra engelske Trespass er brugbar i mange forskellige terræn og i al slags vejr. Vandrestøvlen er lavet med foret mesh for bedre åndbarhed og en ydersål i gummi. Mitzi vandrestøvlen er i et mid-cut, hvilket vil sige at den er en mellemting mellem en vandrestøvle og en vandresko. At støvlen er mid-cut giver en øget stabilitet til ankler og ligeså til foden når du trekker på længere ture grundet hælens ankelstøtte. Derudover har vandrestøvlen gummi på tå og hæl, som forørger støvlens levetid.

Mitzi vandrestøvlen er brugbart til alt fra trekking ture i Asien over til gåture i Danmark og kan bruges året rundt. Gummisålen giver endvidere et solidt vej og terræn-greb under brug hvilket øger din sikkerhed og komfort.

Størrelsesguide

Støvlerne har standardstørrelser. Ligger du mellem to størrelser anbefaler vi, at du vælger den største af størrelserne

3 Gode vandrestøvler til både mænd & kvinder

Aldeles alsidig og slidstærk vandrestøvle

Salomon’s - X Ultra 3 Mid GTX Støvler

X Ultra 3 Mid GTX fra Salomon må siges at være en aldeles alsidig og slidstærk vandrestøvle. Mærket er kendt for at lave gode vandrestøvler.

Støvlen har med sin høje pasform en god støtte omkring ankel og fod, og egner sig specielt til kuperet terræn. Der støttes ekstra op omkring foden med en fast hælkappe og en stødabsorberende mellemsål i prisvindende kvalitet. Ydersålen derimod er konstrueret af to forskellige gummityper som sammen resultere i et mere fast greb i underlaget. Salomon har forsket i brugen af vandrestøvler og udviklet et hælunderlag der egner sig specielt til at fastholde grebet i underlaget når man går ned ad bakke på stejle passager.

X Ultra 3 Mid GTX er også udviklet med den kendte og vellidte Gore Tex® membran. Membranen gør det muligt at holde vand ude i våde terræn, men giver samtidig fødderne mulighed for at ånde. Det er naturligvis kun muligt ved vedvarig vedligeholdelse af Gore Tex® membranen.
Skoen findes både i herre og dame model, og er en meget anvendt vandrestøvle i vandremiljøet, men kan naturligvis også anvendes til hverdagens udendørseventyr.

Letvægtsstøvle med velkendt Gore Tex® teknologi

Lowa - Innox GTX MID TF Støvler

Innox GTX MID TF er en letvægtsstøvle med den velkendte Gore Tex® teknologi. Man mender mærket Lowa fra mange andre gode vandrestøvler. Denne vandrestøvle er kendt for sin høje komfort og er anvendt af militære verden over. Innox GTX MID TF er ideel til længere dynamiske vandringer da den med Gore Tex® teknologien kan holde vand ude og med sin høje pasform skaber stabilitet omkring ankel og fod, uden at gå på kompromis med komforten.

Sålen er udviklet i et kraftigt NXT materiale med forstærket fodspids og hæl, mens mellemsålen er udstyret med PU-skum som virker stødabsorberende og gør vandrestøvlen mere behagelig.

Støvlens overdel er udviklet i mikrofibre for at spare vægt, og er udstyret med Lowa’s patenterede Monowrap® teknologi. Teknologien øger styrken, komforten og holdbarheden for støvlens sål og er alle vigtige elementer for en god sål hvis du spørger Lowa.

Klassikere fra Hanwag

Lhasa II Wide Vandrestøvler fra Hanwag

Hanwag har produceret fodtøj siden starten af det 20. århundrede, 1921 for at være præcis. Det betyder at de snart har 100 års erfaring med at producere fodtøj og vandrestøvler, og jeg vil derfor mene at de kan kategoriseres som klassikere – som et lille fun fact kan nævnes at Hans Wagner som startede Hanwag, har en bror der står bag det andet vandrestøvlemærke, Lowa, som ligeledes er kendt blandt vandre for at lave gode vandrestøvler. De må altså kunne ét eller andet med vandrestøvler i den familie!

Lhasa II Wide er ingen undtagelse, og II kommer af at der har været en forgænger. Det betyder at Hanwag har videreudviklet på en ellers rigtig god vandrestøvle og gjort den endnu bedre.
Lhase II kommer med Vibram sål der er blandt de absolut bedste på markedet. Sålerne fra Vibram er kendt for at have en utrolig lang levetid, men skulle du alligevel slide den op, kan sålen sendes ind til Hanwag hvor de vil montere en ny for et mindre beløb.

Relaterede guides og artikler

Vandrestøvler eller Vandresko - Hvad er bedst?
Er du i tvivl om du skal vælge en vandrestøvle eller en vandresko? Vi har fundet fordelene og ulemperne ved begge former for fodtøj til vandreferien, og hjælper dig med at vælge rigtigt.