Klar til Rejsen

Medicin på ferien

Medbring medicin på rejsen

Når du skal ud at rejse kan det nogle gange være nødvendigt med et pillepas, også nogle gange kaldt en Schengen-attest. Det er dog ikke altid lige til at finde ud af hvilke lande der kræver pillepas, og hvornår du skal have det med. Det har vi undersøgt så du slipper for det – og vi har samlet vores fund i guiden herunder.

Udstedelse af pillepasset

Hvis du har en recept på din medicin fra egen læge, vil det være muligt at gå på apoteket og bestille et pillepas. Når du bestiller pillepasset, er det vigtigt du husker dit rigtige pas da dit pasnummer vil fremgå på pillepasset. Du har også mulighed for at bestille dit pillepas på borger.dk eller apoteket.dk.

Pris og gyldighed

Pillepasset er helt gratis og gælder 30 dage fra udstedelse. Hvis du skal rejse i mere end 30 dage, kan du kontakte rejselandets ambassade her i Danmark, og forhøre dig om hvordan du skal bære dig ad med din medicin. I nogle tilfælde kan det kræve en recept udstedt af en læge i det pågældende land.

Rejser med euforiserende medicin

Rejser du med euforiserende medicin, vil det stadig være muligt med et pillepas så længe du kan argumentere for at medicinen er til eget forbrug.

Du kan rejse med euforiserende medicin i et pillepas i disse lande:
Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

medicin med på rejsen

Medicin på flyet

Er din rejse med fly, er det kun tilladt at medbringe den nødvendige medicin for rejsen, og den resterende medicin skal pakkes i kufferten. Du kan risikere at skulle forklare hvorfor medicinen er med, og at din medicins indpakning indeholder hvad der står beskrevet på emballagen

Medbragt medicin til lande uden for EU

Hvis du skal medbringe medicin til lande der ikke er medlem af Schengen-området, det kunne fx være USA, Asien eller Sydamerika, gælder ikke helt de samme regler. Her skal man undersøge forholdene for det enkelte land og du bør derfor rette kontakt til landets ambassade herhjemme inden afrejse.

Du kan ofte få din egen læge til at udstede en attest, her skal indgå:

  • Navn, fødselsdato og dit pasnummer
  • Årsag til den medbragte medicin (Din sygdom)
  • Medicinen du normalt behandles med (evt. styrke)
  • Doseringen af medicinen (Antal doseringer pr. dag)

Det er en god idé at få din læge til at skrive attesten på engelsk, men for god ordens skyld bør du forhøre dig hos ambassaden.

I sjældne tilfælde skal din attest lovliggøres af udenrigsministeriet, skal denne oversættes er du tvunget til at benytte en statsautoriseret tolk til opgaven.

Læs vores andre guides

Accommodation
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Tour & Transfer
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
MICE & Events
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Travel Consultant
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Kontakt os

Har du spørgsmål til os, forslag til vores næste emne eller noget helt tredje? Så kontakt os!

Tilmed dig vores nyhedsmail