Klar til Rejsen

Festival

Festivalsæsonen er snart over os og det betyder at det er tid til at forberede sig hvis man vil være ude i god tid – (ja det er allerede nu, de første starter i maj!). En udslagsgivende faktor for kvaliteten af en festivalsoplevelse, er hvor god du er til at pakke dit udstyr. Vi har på klartilrejsen.dk ikke kun udviklet en pakkeliste, men en komplet guide til din festival så du får en bedre oplevelse, om det er første gang du skal på festival eller du er garvet festivalgænger.  

Campen

Skal du på en festival hvor det er muligt at slå lejr eller camp, som f.eks. Roskilde festival, Nibe Festival, Smukfest, Jellinge festival eller Samsø festival er det rigtige udstyr vigtigt.

Inden du tager afsted, er det vigtigt at have styr på din sovesituation. Skal du dele telt med en ven eller en veninde kan det være en fordel at aftale hvad i hver især tager med og er ansvarlige for. Det gør det samtidig nemmere da du ikke skal pakke så mange ting, da man nemt kan deles om mange ting.

Der er basale ting som du er nødvendige for alle som sovepose og liggeunderlag og alt den slags udstyr finder du meget mere om i vores pakkeliste.
Når det kommer til teltet skal man huske at man skal tilbringe en hel uge i det, og det kan være rart at finde et som både er nemt at slå op og som man måske ikke skal bekymre sig om kan gå i stykker – for det kan på ingen på udelukkes når først festen går i gang.
Teltet skal også helst være vandafvisende, for når man ser på statistikker over vejret på f.eks. Roskilde Festival, ser det ikke altid lige godt ud hvad angår nedbør.

Når der er styr på sovesituationen og teltet er det vigtigt for selve campen at der bliver taget stilling til fællesfaciliteterne. Man siger at festivalspavilionen er campens hjerte, og at sådanne er et must-have for en camp. Skulle det ske (og det skulle det nok) begynde at regne på et tidspunkt, er det kedeligt at sætte sig ind i teltet og slå tiden ihjel. Med en festivalspavilion dør festen aldrig helt og der kan man med nok godt humør og øl, næsten glemme at det regner.   

Festivalsoversigt

De første festivaler i Danmark starter allerede i maj måned og strækker sig helt til september måned. Der er rig mulighed for at udforske nye festivaler der ikke er lige så kendte i folkemunde som Roskilde Festival eller Smukfest, men mange gange mindst lige så sjove. Vi giver dig en oversigt over alle de danske festivaler, så du kan strikke dit eget festivalprogram sammen for 2020 sæsonen.